Tässä lupaamiani ohjeita viikonlopulle,eilinen meni kun hujaus ohitse ja ilman kommelluksiakaan ei selvitty.. :( Ohjeet on 4:lle,joten voit tarpeen tullen niitä pienentää tai suurentaa ja tietysti maun mukaan käyttää mitäkin raaka-aineita..

KANASALAATTI

400g marinoituja kanasuikaleita, reilu puoli pss makaroonia, 2 omenaa, iso paprika, iso kurkku, neljännes leipäjuustoa, 2rkl KEVYTmajoneesia, 1prk kermaviilia

*makaroonit keitetään,kana paistetaan,kasvikset+juusto pilkotaan ja kaikki laitetaan kulhoon johon lisätään majoneesi,kermaviili ja pyöräytetään tasaiseksi.Halutessasi voit myös laittaa (mitä myös yleensä laitan,mutta ei tällä kertaa ollut) ananasmurska prk,viinirypäleitä tai fetajuustoa jos leipäjuustosta ei välitä..Salaatin kanssa sopii hyvin viini ja patonki.Pakastealtaista saa valmiiksi maustettujakin patonkeja joten ei välttämättä tarvi enään levitteitä ostaa päälle.(Laitan leivonnan puolelle patongin ohjeen jonka kanssa itse olen tehnyt.)Tämä on tälläinen "napsimisruoka" tai ruokaisa salaatti.Kunnon ruokaohje tulee tässä:

AURINKOMUREKE:

700g jauhelihaa, 2 kananmunaa, 2dl vettä, 1,5dl korppujauhoja, 2 munaa, sipulia+mausteita (pippuri,paprika,aromisuola) + murekkeen sisään 3-4 keitettyä kananmunaa.

*Sekoita korppujauhe+vesi kulhossa,anna seistä n.10min.Kuori ja hienonna sipuli (toiset laittaa raakana,toiset paistaa),lisää se mausteiden ja jauhelihan kanssa kulhoon,pyöräytä tasaiseksi massaksi.Mä oon tehnyt niin että jaan taikinan kahteen osaan.Toisesta osasta teen "pohjan" jonka päälle laitan kananmunat riviin ja toisesta "katon" jonka laitan munien ja toisen taikinan päälle tiiviisti niin ei ala irvistelemään.Paisto 200c 40min jonka jälkeen laitan folion päälle ja annan olla vielä n.15min että on varmasti kypsää ja ei pääse kuivumaan.Murekkeen liemestä voi tehdä kastikkeen tai käyttää valmiitakin kastikepusseja,kaupoissa hurja valikoima.Myös se liemi on hyvää niinkin murekkeen ja muusin päällä.Makuasioita... ;)

MUUSI:

10 perunaa, vettä, 2tl suolaa, n.3dl maitoa.

*Kuori ja pese peruna,keitä perunat lohkottuina suolavedessä(ota keitinliemi talteen jos haluat sitä maidon lisänä tai siasta käyttää).Soseuta perunat sileäksi soseeksi sähkövatkaimella.Lämmitetty maito lisätään pienissä erissä soseeseen,ja jokainen päättää miten notkeeta sosetta huolii.Itse tykkään sileestä ja aika jämäkästä muusista.Ja jos ei tätäkään halua itse tehdä niin kaupasta saa helppoja ja nopeita pussimuuseja,myös laktoosittomana!;)