Joo,tällä viikolla on tehty oikein urakalla kakkuja iltaisin, tälläsillä ohjeilla:

MAUSTEKAKKU
4dl kahvia
1prk luumusosetta
4dl sokeria
150g margariinia
1tl kanelia
1tl v.sokeria
1tl kardemummaa
2tl leivinjauhetta
1½tl soodaa
5dl vehnäjauhoja
1 muna
*Keitä vahvaa kahvia ja sekoita hyvin kahvi,sokeri ja luumusose. Sulata
rasva ja lisää joukkoon. Anna hetki jäähtyä ja lisää muna. Sekoita jauhoihin
kuivat aineet ja yhdistä seokset. Paista 150-175c:ssa noin tunti.

2163478.jpg

MIXKAKKU
250g rahkaa
½dl glögiä
2dl siirappia

7dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
1dl sokeria
1tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl kardemummaa
1tl pomeranssia
2dl rusinoita
100g hedelmämixiä
200g margariinia
*Sekoita kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa astiassa rahka, siirappi ja
glögi. Sulata rasva ja sekoita kaikki seokset yhteen ja paista tunti
150-175c:ssa.
(paistoin 2.2l vuokassa, saa kaksi pienempääkin kakkua.)

2163475.jpg

2163480.jpg

MAUSTEKAKKU
(HYLA&MUNATON)
175g rasvaa
½prk luumusosetta
1prk (250g) rahkaa (HYLA)
4dl jauhoja
2½dl sokeria
1tl kanelia
1tl pomeranssia
1tl inkivääriä
1tl kardemummaa
2tl soodaa
*Sekoita kaikki kuivat aineet. Sulata rasva kattilassa ja sekoita siihen
luumusose ja rahka. Lisää ne sitten kuiviin aineisiin ja sekoita tasainen
massa. Täsätä tulee kaksi pienempää kakkua tai yksi iso kakku. Paista
150c:ssa 50min ja käännä 180c ja paista vielä n.20min (uunista riippuen ja
kakkujen määrästä). Yleensä loppuvaiheessa oon vielä laittanut 5min
alalämmölle että VARRRMASTI kakku on kypsää.. ;)
(tätä tein kaksinkertaisena ja sain 3 isoa kakkua)

2163463.jpg

2163470.jpg

Ja aiemmin tekemääni rusinakakkua jonka ohjeen löydät tästä, sekä taatelikakkuja tästä

2163478.jpg

2163473.jpg

2163945.jpg