10 isoa tai 20 pientä

5d vettä

1 hiiva

2tl suolaa

2rkl siirappia

2rkl porkkanarouhetta

7dl sämpyläjauhoja

6dl vehnäjauhoja

½dl öljyä

*Lisää hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja porkkanarouhe. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää loput jauhoista vähitellen ja viimeiseksi öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada sen jälkeen taikina jauhotetulle alustalle ja leivo taikinasta kaksi tankoa. Jaa ne paloiksi ja pyörittele haluamaasi muotoon. Anna vielä hetki kohota pellillä ennen uuniin laittoa. Voit halutessasi voidella sämpylät ja laittaa siemeniä, juustoraastetta tms päälle ennen uuniin laittoa. 225c:ssa 12-15min.