SAARISTOLAISLEIPÄ
1l piimää
75g hiivaa
3dl siirappia
3dl kaljamaltaita
3dl vehnäleseitä
3dl ruisjauhoja
1rkl suolaa
10dl vehnäjauhoja
voiteluun: siirappivettä
*Lämmitä piimä varovasti ja lisää hiiva joukkoon. Mittaa muut aineet ja sekoita tasaiseksi. (jää löysähköksi) Anna taikinan nousta liinan alla 1½h. Voitele 3 vuokaa ja jaa taikina niihin tasaisesti. Paista 175c:ssa 2h kun leivät on 1½h paistuneet voitele ne siirappivedellä. (itse käännän silloin uunin 150c lopuksi ½h...) Kumoa kypsät leivät liinan alle jäähtymään.
*Loistava leipä ja paranee vanhetessaan. (voi myös pakastaa!) Mielestäni parasta kolmantena päivänä. Näitä vien huomenna viemisiksi ja ennen ainakin ollut suosittuja ja kovasti kehuttu makua.. :P Kaikki testaamaan!Iloista viikonloppua!:)
2081590.jpg
2081591.jpg
Kuvassa taas näyttää kun olisivat mustia!:D Mutta oikeasti tumman ruskeita ja ei palaneita!;D
Tämän ihanan ohjeen on mulle antanut Eija W!!Kiitti Eija,tää on ihana ja mun yksi bravuuri.. ;)