KATI NAPPAN OMENAPIIRAKKA

POHJA:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
250 g voita sulatettuna

2 dl piimää (tai kermaviiliä)
2 muna

TÄYTE:
2 tlk rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
omenaviipaleita (4 omenaa,yksi per piiras!)
n.2tl kanelia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi. Nypi tasaiseksi esimerkiksi käsin.

Jaa taikina kahteen osaan, joista toinen on hieman pienempi (toinen noin 2/3 ja toinen 1/3). Lisää pienempään osaan piimä tai kermaviili, ja muna.

Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan alimmaiseksi "piimäpohja." Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Levitä päälle omenaviipaleet, ja halutessasi ripottele niiden päälle kanelia. Ripottele omenoiden päälle murutaikina, eli jäljelle jäänyt osa taikinasta.

Tein tästä satsista neljä pyöreää piirakkaa kertakäyttövuokiin ja vein kolme kerhotäteille ystävänpäivä"kukkana". ;) Vähän muutin ohjetta kun oli happamia omppuja mutta muuten noudatin samaa ohjetta.

Paista 200 asteessa noin 30min. (paistoin 2 piirakkaa samaan aikaan ja puol tuntia oli ok.)

 

Eli ohje on kopsattu Kanelitytöltä,ja alkuperäisenä löydät sen täältä

Lisäys: Tää oli herkkua,kokeilkaa muutkin!:P