Ohjeen olen saanut Jonnalta, mutta tein pieniä muutoksia siihen.. Alla alkuperäinen ohje, lopussa mun tekemät muutokset..
Rahka-tuorejuustotorttu
pohja:
100g marg.
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäj.
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1 prk (250g ) Maitorahkaa
2 prk (a 100g ) tuorejuustoa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoa tai ohrakasta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
* Voitele irtopohjavuoka (halkaisia n.25senttia)
*vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi
*lisää muna vatkaten. lisää sitten vehnäjauho-leivinjauho seos.
* levitä taikina jauhotetun käden avulla vuokan pohjalle ja reunoille. Laita täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin.
*sekoita tuorejuusto tasaiseksi ja lisää joukkoon maitorahka, munat, sitruunamehu ja kuoret ja sokerit.
*vatkaa kermavaahdoksi ja lisää rahkaseokseen.
*kaada seos vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175 'c n.50-60 min. Anna jäähtyä haaleaksi vuoassa ennen irroitusta.
* tarjoile seuraavana päivänä sellaisenaan taikka vadelmahillon tai kiisselin kera.
Eli pohjan tein 1,5 kertaisena gluteenittomaan jauhoon ja laitoin täytteeseen vaan 2prk omena-kanelirahkaa, 200g tuorejuustoa, munat, sokerit ja perunajauhot. Ihanaa tuli ja oikein pehmeetä.
Kommentit