150 g rasvaa

2 dl sokeria

2 munaa

4 - 4½ dl jauhoja ( jos sose löysää, isompi määrä...)

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 rkl kanelia (=3 tl)

2 tl vaniljasokeria

(2 dl rusinoita)

2 dl omenasosetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita (rusinat +) kuivat ainekset keskenään.Yhdistä rasva-sokerivaahtoon munat ja  kuivat ainekset sekä omenasose. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista voidellussa jauhotetussa isossa vuoassa 150-175 lämmössä noin tunnin ajan tavallisen uunin alimmalla tasolla.  Varmista kakun kypsyys tikulla.(kuiva tikku = kypsä kakku) Anna kakun jäähtyä 5 min ja kumoa se sitten ritilälle tms.

Jälleen kerran Mimmi Mutikaisen ohje. Kiitos.

1244803096_img-d41d8cd98f00b204e9800998e