150 g rasvaa
2 dl sokeria
2 munaa
4 - 4½ dl jauhoja ( jos sose löysää, isompi määrä...)
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rkl kanelia (=3 tl)
2 tl vaniljasokeria
(2 dl rusinoita)
2 dl omenasosetta
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita (rusinat +) kuivat ainekset keskenään.Yhdistä rasva-sokerivaahtoon munat ja kuivat ainekset sekä omenasose. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista voidellussa jauhotetussa isossa vuoassa 150-175 lämmössä noin tunnin ajan tavallisen uunin alimmalla tasolla. Varmista kakun kypsyys tikulla.(kuiva tikku = kypsä kakku) Anna kakun jäähtyä 5 min ja kumoa se sitten ritilälle tms.
Jälleen kerran Mimmi Mutikaisen ohje. Kiitos.
Kommentit