Leipä oli loppu joten tein OPEN CAFEN leipää vähän muunnellen samanlaista leipää. (teko-ohje kopioitu suoraan sivuilta,muutama muutos)
1½dl rouhittua porkkanaa
3 rkl siirappia
1 tl suolaa
1½ dl ruisjauhoja
1½ dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
½ dl sulaa margariinia
*Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Lisää porkkanaraasteeseen hiiva ja kädenlämpöiseksi lämmitetty piimä. Sekoita, lisää sitten siirappi ja suola. Sekoita taikinaan kaurahiutaleet, ruisjauhot ja grahamjauhot. Lisää myös vehnäjauhot pikkuhiljaa ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää alustamisen loppuvaiheessa rasva. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. (kohotin 30min mikrossa) Muotoile taikinasta kaksi leipää ja laita ne vielä pellille hetkeksi kohoamaan. (Itse laitoin kahteen vuokaan..)
Kommentit