Hemmetti että olen dementikko!!En muista keltä tääkin on suoraan kopsattu?:O Ohjetta oli ainakin kokeillut Mimmi ja Kyökkis,oliko alkuperäinen ohje heiltä? Kommentoikaa kenen idea tää on,mutta iavan loistava tuo "kuori"!! Laitan alle tän alkuperäisen ohjeen,jota muokkasin niin että täytteeksi laitoin joka palaan töräyksen ketsuppia, 2 siivua pepperonia ja 5 siivua kebablihaa. Oli tarkoitus laittaa juustosiivukin,mutta ne jäi pöydälle!:D Tykkäsin kovasti tuosta taikinasta,oli maukasta minunkin versio vaikka luulis että se on kuivaa..
LIHAPIIRAKAT
taikina:
5 dl maitoa
50g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
n.14dl vehnäjauhoja
200g margariinia

täyte:
400g ruskistettua jauhelihaa
3dl keitettyä riisiä (puuroutumatonta)
sipulia
2 valkosipulin kynttä
1,5dl juustoraastetta
3rkl ketsuppia
3tl pizzamaustetta
suolaa,valkopippuria, paprikajauhetta

voiteluun: kananmunaa

valmistaminen:

Liuota haaleaan maitoon hiiva ja lisää mausteet. Alusta jauhoilla pehmeä taikina, lisää sulatettu haalea rasva alustamisen loppuvaiheessa. Laita taikina kohoamaan ja valmista täyte sillä aikaa. Täytteen ainekset sekoitetaan keskenään ja maustetaan.

Jaa taikina kahteen osaan ja puolikkaat vielä kahtia. Ota yksi neljännes ja kauli se noin uunipellin kokoiseksi ( hiukan pienemmäksi ) ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Merkitse levy kevyesti taikinapyörällä haluamasi kokoisiksi neliöiksi. Voitele munalla merkkiviivoja pitkin. Jaa kullekin neliölle noin ruokalusikallinen täytettä.
Tästä kuoriohjeesta tulee kaksi pellillistä ja tein toisen satsin pienempiä ja toisen isompia...